In gesprek met collega René

Netwerk Engineer

Wat doe je eigenlijk precies als Senior Network Engineer bij Lannet IT?

Mijn werk bestaat uit het opzetten en onderhouden van netwerken bij onze klanten. Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor de dentale klanten. Natuurlijk kan ik ook gewoon ingezet worden bij onze MKB-klanten, maar de dentale kant vind ik wel echt heel leuk!

Op welk bereikt resultaat ben je trots?

Dat zijn met name de verschillende projecten. Soms zijn het wel uitdagende en complexe projecten waar veel energie in gaat zitten, maar als zo’n project dan klaar is en de klant is blij dan vind ik dat wel echt heel tof en erg leuk!

Wat maakt Lannet anders dan andere IT-dienstverleners?

Ik heb 11 jaar bij hetzelfde ICT-bedrijf gewerkt. Dit bedrijf was veel kleiner en uiteindelijk heb ik de overstap naar Lannet gemaakt, omdat ik behoefte had aan meer collega’s. Bij Lannet heerst een fijne sfeer en hebben we een heel gezellig team dat bestaat uit medewerkers met verschillende vaardigheden en expertises, wat maakt dat we veel van elkaar kunnen leren. Op vrijdag sluiten we met z’n allen de werkweek af met een borrel en er worden regelmatig leuke dingen georganiseerd. Daarnaast ben ik laatst spontaan met een collega na het werk gaan fietsen en dat vind ik dan wel heel leuk. Ik heb nu ook veel grotere projecten en ik ben meer onderweg naar klanten. Lannet is een goede werkgever, alles is goed geregeld en duidelijk. Ik denk dat IT’ers wel houden van duidelijkheid, ik in ieder geval wel. Er zijn hier korte lijntjes en alles wordt serieus opgepakt. Als er iets is dan hoef je maar naar Paul, Hans of Henri te lopen en dan wordt het geregeld.

Wat is het mooiste compliment dat je tijdens je werk hebt gekregen?

Klanten verwachten soms ellende of zijn bang dat ze hinder ervaren tijdens een project. Aangezien ik aan de buitenkant vaak rustig, kalm en gefocust over kom, kan ik die rust ook bewaren en zorgen dat de klant geen last van ons heeft. Ik krijg vaak terug van klanten dat ze erg tevreden zijn over hoe ik zaken heb opgepakt, omdat alles goed geregeld was en dat ze dit als erg prettig hebben ervaren. Soms vraagt de klant dan ook expliciet naar mij en dat vind ik dan ook wel een compliment.

Tot slot, wat doet René in zijn vrije tijd?

Tja, best wel veel… Ik fiets al heel erg lang, vroeger op een racefiets, maar op een gegeven moment ben ik gaan mountainbiken en dat doe ik eigenlijk al 20 jaar. Ik zit ook bij een gemengd koor, we zingen echt van alles en ook in allerlei talen, zoals Frans, Fins, Spaans, Duits, Engels en Nederlands. Van zingen word ik echt blij! Tenslotte ga ik in de weekenden ook graag met de caravan op pad. Het liefst zou ik het hele jaar op vakantie gaan😉.
Lannet IT beter leren kennen onder het
genot van een kop koffie?

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld