In gesprek met collega Pjotr

Support Engineer

Wat doe je eigenlijk precies als Support Engineer bij Lannet IT?

Op de Supportafdeling zijn we het eerste aanspreekpunt voor klanten die vragen hebben over hun IT. Dit kunnen van allerlei vragen zijn, zoals netwerk storingen of vragen over accounts, maar ook vragen over wachtwoorden of het aanmaken van accounts. Iedere dag is weer anders en het is een leuke uitdaging om de juiste oplossing voor de klant te vinden.

Van welke werkzaamheden of taken krijg je de meeste energie?

Wat mij de meeste energie geeft is toch wel het contact met de klanten: telefoneren met de klant en de juiste oplossing vinden voor de klant. Net even dat stapje extra zetten en zelfstandig een probleem kunnen oplossen. Zo heb ik al veel leuke gesprekken gehad met klanten. Er zijn soms natuurlijk ook lastigere gesprekken, maar dan is het de kunst om goed mee te denken met de klant en je hoofd koel te houden.

Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?

Mijn perfecte werkplek… In die zin ben ik redelijk autistisch, mijn bureau ligt er eigenlijk altijd wel netjes bij. Echter, als ik erg druk ben dan zie je dat ook terug op mijn bureau en dan kan het ook best rommelig zijn. Mijn werkplek is eigenlijk een weerspiegeling van hoe ik mezelf die dag voel.

Op welk bereikt resultaat ben je trots?

Poeh, dat vind ik een lastige vraag aangezien ik natuurlijk nog niet zo heel erg lang bij Lannet werk. Ieder probleem wat ik tot nu toe opgelost heb ben ik een beetje trots op, het is toch weer gelukt. Ik ga altijd voor het beste resultaat en haal er veel voldoening uit als de klant uiteindelijk tevreden is.

Wat maakt werken bij Lannet voor jou nou leuk?

De gevarieerde werkzaamheden, de sfeer en een heel fijn team waar ik met al mijn vragen terecht kan. Aangezien ik relatief kort bij Lannet werk en het voor mij een geheel nieuwe omgeving is, heb ik soms nog veel vragen. Het is heel fijn dat ik eigenlijk met iedere vraag bij iedereen hier terecht kan en ze ook allemaal bereid zijn om mij te helpen. Dat maakt het werken hier echt tof! Ik heb het hier echt enorm naar mijn zin!

Tot slot, wat doe je graag in jouw vrije tijd?

Ik maak heel graag muziek in mijn vrije tijd. Ik ben muzikant en zit bij verschillende harmonieën en bandjes. Eigenlijk bestaat mijn gehele vrije tijd uit muziek. Ik speel trompet en soms ook nog andere instrumenten. Ik ben nu bijvoorbeeld ook begonnen met de trombone te bespelen. Muziek maken is eigenlijk net als een taal leren: je bent nooit uitgeleerd. Ik heb ook nog andere hobby’s zoals tennissen, maar door mijn liefde voor muziek maken staat dit op een laag pitje. De enige vrije avonden de komende tijd die ik niet met muziek bezig ben zijn de dinsdag en de woensdag avond.
Lannet IT beter leren kennen onder het
genot van een kop koffie?

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld